Pes/Pa szövet
Pes/Pa szövet

Pes/Pa szövetek egyedi gyártása

Egyedi igények szerinti Pes/Pa szövetek kifejlesztését és gyártását, Európa főbb gyáraival való kapcsolatunknak köszönhetően, rendkívül rugalmasan, és a lehetőségek széles tárházával tudjuk vállalni. Minden esetben professzionális európai gyárakhoz fordulunk, így biztosított a magas minőség és az európai szabványoknak való megfelelés.

Az egyedi gyártásról:
A Pes/Pa szövetek közé a különböző Oxford és Cordura jellegű anyagok tartoznak.
Egy egyedi Pes/Pa szövet kifejlesztése során figyelembe kell venni az igényelt paramétereket, a felhasználást, a szükséges mennyiséget és természetesen az árat is. Ezért ez a procedúra bonyolultságtól függően akár több hónapba is beletelhet. Emellett az ilyen jellegű igények esetében a gyárak 500-1000 fm közti minimális gyártási mennyiséget szoktak meghatározni.

Meghatározható paraméterek:
Összetétel: A szövet összetétele Pes (polyester) vagy Pa (polyamide) lehet. A Pes szövetek előnye az alacsonyabb ár és a könnyű szitázhatóság / szublimálhatóság, ellenben sokkal gyengébbek, mint a Pa szövetek. Emellett további, speciális szálak használata is lehetséges.
Fonalvastagság és fonalsűrűség: A szövet vastagsága a szövés típusától és a fonalvastagságtól is függ. A fonalsűrűség az anyag fizikai tulajdonságaira van hatással, mint a grammsúly, szakítószilárdság, merevség, nyúlás.
Szövés típus: A szövet lehet vászon, sávoly, jacquard és lánchurkolt szövéssel gyártva.
Kenés: Síma és dupla PU (polyurethane) vagy AC (acrylate) kenéssel tudjuk ellátni a szövetet, ami lehet színezett is. Ezek mellett lehetőség Teflon impregnált kenést is használni. A kenések amellett, hogy erősebbé teszik a szövetet és sok esetben megakadályozzák a foszlást, az anyagot vízzáróvá vagy merevebbé tehetik.
Kikészítések: A kikészítések széles skáláját tudjuk kivitelezni. A gyakoribb kikészítések közé tartoznak a víztaszító, lángálló és UVálló kikészítések. Ezeken kívül lehetőség van fagyálló, antibakteriális, antisztatikus, merevítő, szennytaszító és elektrosztatikus töltés elvezetése alkalmas kikészítésekre is. A kikészítések sokszor megkövetelik az anyag bizonyos paramétereit.  
Szín és fényesség: Az egyedi színt színminta, vagy Pantone színskála alapján készítik. A szövet lehet fényesebb vagy mattabb a fonaltól függően. Lehetőség van több, eltérő színű fonalból való gyártásra is.
Camoflague ill. egyéb mintázat: Lehetőség van a szövetet camoflague vagy más mintával ellátni, ehhez a következő technológiák állnak rendelkezésre: transzfernyomás opcionális puhító kikészítéssel, pigment nyomás, digitális és hagyományos szitanyomás.
Sok esetben partnereink saját maguk szeretnék a szövetet mintázni. Ebben az esetben a következő kikészítésekkel tudunk szolgálni: fehérítés, puhító kezelés transzfernyomáshoz, előkészítés digitális nyomáshoz (segíti a festék kötödését a szálakhoz).
Technikai paraméterek: Meg lehet határozni, hogy a szövet megfeleljen egy bizonyos szabványnak vagy fizikai tulajdonságnak. Ez lehet bármilyen szövetekhez kapcsolódó ISO szabvány, szakítószilárdság, dörzsállóság, nyúlás, stb. A meghatározott paramétereket a gyártás után laborban be tudjuk vizsgáltatni.
Laminálás: A kész szövetet lehetőség van laminálni PU membránnal vagy más anyagokkal, lánglaminálás vagy ragasztásos laminálás eljárással, akár több rétegben is.

Rendelési feltételek

Egyedi Pes/Pa szövetek gyártása esetén a minimális rendelési mennyiség 500 - 1000 fm között mozog anyagtól függően.
Kifejlesztési idő: körülbelül 1-3 hónap.

 • Termékeink

 • Feltétlapok

  Minden termékről műszaki feltétlappal rendelkezünk, mely tartalmazza a termék laboratóriumban bevizsgált minőségi mutatóit. Ezekre teljes körű garanciát vállalunk. Ezen felül, igény esetén lehetőségünk van bármilyen vizsgálatot elvégezni az egyes anyagokra.

 • Mintaküldés

  A kényelmesebb vásárlás érdekében termékeinkből szín és fogásmintát küldünk igény esetén. Kérje mintakollekcióinkat telefonon, emailben vagy látogasson el hozzánk személyesen.

 • Egyedi gyártás

  Egyedi igények szerinti műbőrök, technikai anyagok gyártását is vállaljuk. Európa főbb műbőr, és technikai anyag gyáraival való kapcsolatunknak köszönhetően a lehetőségek széles skáláját tudjuk nyújtani partnereinknek.

 • Szállítás

  Termékeinket igény esetén házhoz szállítjuk. Nagyobb mennyiségek esetén szállítmányozó cégekkel, kisebb mennyiségek esetén futárral tudjuk a gyors és megbízható szállítást biztosítani.

 • Tanácsadás

  Szakmai tanácsadásért bizalommal forduljon munkatársainkhoz. Sokéves tapasztalattal a hátunk mögött bizonyosan tudunk segíteni, hogy megtalálja az adott felhasználásra megfelelő termékeket.