Töltővlies
Töltővlies

Töltővlies

Hőrögzítéses eljárással készült, nem szőtt textília. Használható mind a bútor, mind a ruhaiparban, valamint paplangyártáshoz is.
Felhasználási területtől függően ajánlunk keményebb, illetve puhább minőségű töltőt.
A puhább, úgynevezett paplantöltetnek az előnye, hogy lágyabb esést ad a belőle készült termékeknek (paplan, kabát). A keményebb változat pedig merevebb tartást biztosít, ezért a kárpitozásnál inkább ezt használják.
Maga a töltővlies mosható (amennyiben a borítóanyag ezt nem zárja ki), és rendkívül gyorsan szárad. A szálátbújás megakadályozása miatt, amennyiben a fedőanyag nem elég sűrű szövésű, javasoljuk köztes anyagként PP vlies használatát.

Technikai paraméterek:
Különböző összetételekben rendelhető: 100% PES, pamut/PES, gyapjú/PES.
A töltő anyag tömege 70-400 g/m2. A tekercsek szélessége 150 -200 cm közötti lehet. A tekercshossz pedig a termék tömegétől függően változik.
Leggyakoribb méretek:
- tömeg 100 g/m2, szélesség 200 cm, tekercshossz 70 fm, súly 14 kg.
- tömeg 200 g/m2, szélesség 200 cm, tekercshossz 35 fm, súly 14 kg.
További információért kérem tekintse meg a töltővlies műszaki feltétlapját.

Származási hely:
EU

Rendelési feltételek

Töltővlieseket nem tartunk raktáron.

Legkisebb rendelhető mennyiség, ha a gyári raktárban nincs, 10 tekercs/típus, ahol a szélesség és tekercshossz is azonos. Szállítási határidő: 2-3 hét.

Kapcsolódó dokumentumok

Megnevezés
Töltővlies Műszaki Feltétlap
 • Termékeink

 • Feltétlapok

  Minden termékről műszaki feltétlappal rendelkezünk, mely tartalmazza a termék laboratóriumban bevizsgált minőségi mutatóit. Ezekre teljes körű garanciát vállalunk. Ezen felül, igény esetén lehetőségünk van bármilyen vizsgálatot elvégezni az egyes anyagokra.

 • Mintaküldés

  A kényelmesebb vásárlás érdekében termékeinkből szín és fogásmintát küldünk igény esetén. Kérje mintakollekcióinkat telefonon, emailben vagy látogasson el hozzánk személyesen.

 • Egyedi gyártás

  Egyedi igények szerinti műbőrök, technikai anyagok gyártását is vállaljuk. Európa főbb műbőr, és technikai anyag gyáraival való kapcsolatunknak köszönhetően a lehetőségek széles skáláját tudjuk nyújtani partnereinknek.

 • Szállítás

  Termékeinket igény esetén házhoz szállítjuk. Nagyobb mennyiségek esetén szállítmányozó cégekkel, kisebb mennyiségek esetén futárral tudjuk a gyors és megbízható szállítást biztosítani.

 • Tanácsadás

  Szakmai tanácsadásért bizalommal forduljon munkatársainkhoz. Sokéves tapasztalattal a hátunk mögött bizonyosan tudunk segíteni, hogy megtalálja az adott felhasználásra megfelelő termékeket.