Cordura
Cordura

Cordurák egyedi gyártása

Egyedi igények szerinti Cordura kifejlesztését és gyártását, Európa főbb gyáraival való kapcsolatunknak köszönhetően, rendkívül rugalmasan, és a lehetőségek széles tárházával tudjuk vállalni. Minden esetben professzinális európai gyárakhoz fordulunk, így biztosított a magas minőség és az európai szabványoknak való megfelelés.
Ezek az anyagok minden esetben Cordura minősítéssel rendelkező fonalból készülnek. Így tudunk biztosítani Cordura címkéket is a kész termékekhez igény szerinti mennyiségben.

Az egyedi gyártásról:
Egy egyedi Cordura kifejlesztése során figyelembe kell venni az igényelt paramétereket, a felhasználást, a szükséges mennyiséget és természetesen az árat is. Ezért ez a procedúra bonyolultságtól függően akár több hónapba is beletelhet. Emellett az ilyen jellegű igények esetében a gyárak 500-1000 fm közti minimális gyártási mennyiséget szoktak meghatározni.

Meghatározható paraméterek:
Összetétel: A Cordurák szigorúan Pa (polyamide) fonalból készülnek. Speciális szálak használatára van lehetőség (pl. lycra, fényvisszaverő szál).
Fonalvastagság és fonalsűrűség: A fonalvastagság a Cordura vastagságát és erősségét határozza meg. A fonalsűrűség az anyag fizikai tulajdonságaira van hatással, mint a szakítószilárság, merevség, nyúlás.
Szövés típus: A szövet lehet vászon vagy sávoly szövéssel gyártva.
Kenés: Síma és dupla PU (polyurethane) vagy AC (acrylate) kenéssel tudjuk ellátni a szövetet, ami lehet színezett is. A kenések amellett, hogy erősebbé teszik a szövetet és sok esetben megakadályozzák a foszlást, az anyagot vízzáróvá vagy merevebbé tehetik.
Kikészítések: A kikészítések széles skáláját tudjuk kivitelezni. A gyakoribb kikészítések közé tartoznak a víztaszító, vízzáró, lángálló, UVálló, fagyálló, antibakteriális, csúszásmentes, antisztatikus, puhító vagy merevítő kikészítések. A kikészítések sokszor megkövetelik az anyag bizonyos paramétereit.  
Szín és fényesség: Az egyedi színt színminta, vagy Pantone színskála alapján készítik. Az anyag lehet fényesebb vagy mattabb.
Camoflague ill. egyéb mintázat: Lehetőség van az anyagot camoflague vagy más mintával ellátni. A választható camoflague mintázatok között megtalálhatóak a hivatalos katonai szabványminták ország szerint.
Technikai paraméterek: Meg lehet határozni, hogy a Cordura megfeleljen egy bizonyos szabványnak vagy fizikai tulajdonságnak. Ez lehet bármilyen PA szövetekhez kapcsolódó ISO szabvány, szakítósziládság, dörzsállóság, nyúlás, stb. A meghatározott paramétereket a gyártás után laborban bevizsgáltatjuk.
Laminálás: A kész Cordurát lehetőség van laminálni PU membránnal vagy más anyagokkal, lánglaminálás vagy ragasztásos laminálás eljárással, akár több rétegben is.

Rendelési feltételek

Egyedi Cordurák gyártása esetén a minimális rendelési mennyiség 500 - 1000 fm között mozog anyagtól függően.
Kifejlesztési idő: körülbelül 1-4 hónap.