Műbőr
Műbőr

Műbőrök egyedi gyártása

Egyedi igények szerinti műbőrök kifejlesztését és gyártását, Európa főbb műbőrgyáraival való kapcsolatunknak köszönhetően, rendkívül rugalmasan, és a lehetőségek széles tárházával tudjuk vállalni. Minden esetben professzinális európai gyárakhoz fordulunk, így biztosított a magas minőség és az európai szabványoknak való megfelelés.

Az egyedi gyártásról:
Egy egyedi műbőr kifejlesztése során figyelembe kell venni az igényelt paramétereket, a felhasználást, a szükséges mennyiséget és természetesen az árat is. Ezért ez a procedúra bonyolultságtól függően akár több hónapba is beletelhet. Emellett az ilyen jellegű igények esetében a gyárak 500-1000 fm közti minimális gyártási mennyiséget szoktak meghatározni.

Meghatározható paraméterek:
Összetétel: A fedőréteg összetétele PVC (poli vinil-klorid), PU (polyurethane) vagy ezek keveréke lehet. A magas PVC tartalom ellenállóvá és időtállóvá teszi a műbőrt, a PU pedig puha fogásúvá és jobban kezelhetővé.
Vastagság: A hordozótól és az összetételtől is függ a lehetséges minimum és maximum vastagság, de általánosságban elmondható hogy a fedőréteg vastagsága 0,6 és 2,0 mm között határozható meg.
Hordozó: Különféle PES (Polyester), Pamut és kevert szálas hordozók közül lehet választani. Ezek súlya, előállítási metódusa különbözhet, illetve lehet bolyhozott és színes is. A hordozó egyedi legyártására is van lehetőség. Itt meg kell említeni hogy a hordozó nagyban befolyásolja a műbőr technikai paramétereit, illetve bizonyos ISO szabványok kifejezetten meghatározzák a hordozó típusát. Így elképzelhető hogy egy igényelt ISO szabványt nem tudunk kivitelezni minden hordozótípussal. Emellett minél speciálisabb az igényelt hordozó, annál nagyobb minimális rendelési mennyiségekre lehet számítani.
Kikészítések: A kikészítések széles skáláját tudjuk kivitelezni. A gyakoribb kikészítések közé tartoznak a lángálló, sóálló, UVálló, antibakteriális, phtalate-mentes, vízzáró, olajálló, vegyszerálló, lélegző, sterilizálható, csúszásmentes, antisztatikus kikészítések. A kikészítések sokszor megkövetelik a műbőr bizonyos paramétereit.  
Felület présmintája: A honlapunkon megtalálható présmintákon felül számos további présminta áll rendelkezésünkre. Amennyiben ezek között sem sikerül megtalálni az igényelt mintát, akkor van lehetőség egyedi présminta kidolgozására. Az egyedi présminta talán a legproblémásabb kritérium, mivel drasztikusan megemeli a minimális rendelési mennyiségeket.
Szín és fényesség: Az egyedi színt színminta, vagy Pantone színskála alapján készítik. Lehetőség van árnyalatos, kétszínű műbőrök gyártására is. A műbőr lehet fényes vagy matt felületű.
Technikai paraméterek: Meg lehet határozni hogy a műbőr megfeleljen egy bizonyos szabványnak vagy fizikai tulajdonságnak. Ez lehet bármilyen műbőrökhöz kapcsolódó ISO szabvány, szakítósziládság, dörzsállóság, nyúlás, stb. A meghatározott paramétereket a gyártás után laborban bevizsgáltatjuk.
Laminálás: Az kész szövetet lehetőség van laminálni más anyagokkal, lánglaminálás vagy ragasztásos laminálás eljárással, akár több rétegben is. A laminálási lehetőségekről ide kattintva talál bővebb információt.
Perforálás: A kész szövetet lehetőség van perforálni számos különböző perforálási mintával. A perforálásról ide kattintva talál bővebb információt.
Ultrahangos Steppelés: Az kész szövetet lehetőség van ultrahangos technikával steppelni 12 steppelési mintával, tetszőlegesen választható töltővlies vastagsággal, borítóval vagy anélkül. Az ultrahangos steppelésről ide kattintva talál bővebb információt.

Rendelési feltételek

Egyedi műbőrök gyártása esetén a minimális rendelési mennyiség 500 - 1000 fm között mozog anyagtól függően.
Kifejlesztési idő: körülbelül 1-3 hónap.